mandag 10. mai 2010

Danmark 2010, del 1


Ja folkens, da var Team Sølvblank tilbake i Norge etter årets opphold i Danmark.
Turen over dammen gikk uhemmet, smertefritt og med en god porsjon Taxfree-faktor.

Vel i havn i Hirtshals med en god kvote i baksetet, ble vi mildt sagt overrasket da temperaturen var hele 20,5 grader. Vi tenkte hva i all verden, er det virkelig mulig?

På raka vegen sør-over med Megadeth`s "Symphony of Destruction" dundrende på anlegget, gikk det i 140 km/t mot Danmarks Sjøørretmekka.
Det vil si at turen som egentlig skulle ta ca 2 timer tok litt over en time.


Endelig framme ved "Lodgen" i Karup hos våre nye danske venner, fikk vi sannsynligvis den hjerteligste velkomsten en normann kan få.
Et dansk flagg godt plantet på bakken med to kalde Tuborg under.


Det er det vi kaller kjærlighet ved første blikk...
Her tok det ikke lange tiden å finne seg godt til rette og rett og
slett nyte den danske gjestfriheten på sitt aller beste.


Torben, Lodgens herre, hadde planene klar. På grunn av den varme vinden og dens retning tar vi turen til kysten, nærmere bestemt Hessel, i kveld.
Jeg og Trond nikket og var helt med på den. Men vi hadde ikke den fjerneste idè om hva som ventet oss.


Det tok oss ca 45 minutter å kjøre dit og vi var spente som to småunger på julaften.
Til tross for 20.5 grader og steikende sol, kledde vi oss godt både med ullundertøy, fleecebibs og full vadebekledning.
20 minutters gåavstand til fiskeplassen ble en altfor varm og klam affære, men kaldsvetten og gåsehuden tok fullstendig overhånd når vi endelig kom fram.
Dette var over all forventning til tross for skyhøye forventninger.

Fy flate for en plass.


Ett mekka med stor M for to enkle Sjøørretfiskere fra Norge. Vi fisket aktivt i nærmere 6 timer. Desverre stod ikke fangsten til forventningene.
Trond tok en Sjøørret på ca 500-600 gram, og jeg...................................... bildet under.
Horngjel = Helvetes dritt

Utrolig å tenke på at her blir det gjevnlig tatt Sjøørret på mellom 2-5 kg.
Dette ble avslutningen på dag 1 og vi la på vei hjemover.

Dag 2 skulle by på en mer syk enn realistisk fiskeopplevelse. "Put & Take" skulle vise seg å være til tider veldig lett for enkelte fiskere, ikke for å nevne navn, men Philip. Og meget frustrerende og vanskelig for andre, ikke for å nevne navn her heller, men meg.

Det var litt spesielt og gå å traske rundt i de forskjellige "sjøene" og elven rundt området og kaste på enormt stor regnbueørret. Sjelden har skuldrene vært så lavt senket og roen i sjelen var å ta og føle på.Etter noen timers fiske, kom plutselig en tankbil til sjøen og satte ut 100 kg fisk, alle fiskene ble estimert til vekt mellom 2 kg til ca 9 kg. Noen jækelige bamser. Det var en syk opplevelse å stå og se på de oppforede julegrisene av noen fisker som entret sjøen. Dette hjalp ikke mindre på tålmodigheten og forventningene ble ytterligere skyhøye.

Plutselig begynte det å skje ting. Endelig ble det tatt fisk på flue etter ett par fisker tatt på PowerBait. Og første mann ut ble Klaus, en danske av det litt mer rolig og avslappende slaget, med en bra fisk på 5.5 kg.


Jeg har aldri vært så stolt av en danske noen gang...
Deretter tok Torben en fettklump på rett over 6 kg på kondomspinneren.
Dette er faktisk ny rekord for Torben, gratulerer. Men Torben, du vet like godt som oss at kondomspinner, ehhm.


Så kom Trond og tok dagens største på hele 6.4 kg.


Ett skikkelig onaneringsobjekt for Norges fiskeriminister.Dette ble resultatet etter endt første dag i ”Put & Take”. Dette kan minne litt om stamfiske i Canada etter laks.


Dag 3 bar det av sted til en av Nord-Europas beste Sjøørretelver, Karup Å. Dette skulle også etter planen være en av de største begivenhetene vi hadde gledet oss til, slik ble det ikke.
Etter 3 harde timers kamp mot en uimotståelig vind som ikke trakk pusten en eneste gang, ble det ikke noe givende lenger.
Men det var en meget spennende elv som var relativt lett og lese siden den minnet veldig om de berømte jærelvene, Figgjo og Hå.

Vi pakket i en fei og dundret av gårde tilbake til ”Put & Take”-imperiet. Problemet ble her som i Karup Å, vind, mye vind.


Og når det første blåser der, så blåser det i ett banka kjør. Dette gjør fisket enda mer vanskeligere, spesielt med flue.
Det ble kun noen enkle fisker tatt på sluk og PowerBait.
Juks?Det fikk ihvertfall ansiktene våres til å se slik ut:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar