lørdag 7. januar 2012

Bekledning for tropisk fiske

Vurderer du å få livet ditt fullstendig ødelagt, som vi har gjort, og dra på tropisk fisketur for å oppleve alle fiskeres drøm? Her kommer en presentasjon av det som trengs av bekledning som Trond har handlet personlig til Maldiveneturen i mars.


En god caps, i dette tilfellet Simms Lefty`s Lid, for å unngå at skallen blir svidd og samtidig skygge for solen når fiskene skal spottes.


Gode polaroid briller, og her er det viktig at de sitter tett så det ikke kommer lysgliper inn på sidene.


En buff med UV beskyttelse, Simms SunGaiter, for hals og nakke. Mange timer i steikende sol setter fort sine spor dersom man ikke er kledd for anledningen.

En genser eller skjorte med UV beskyttelse er også et "must". Her finnes det mange sorter å velge mellom.
Simms har et formidabelt bra utvalg.


Sungloves er også en fin ting. Ikke bare med tanke på UV beskyttelse, men også for å unngå at snøret skjærer seg gjennom huden når torpedofiskene raser av gårde.


Så til kansje ett av de viktigste plaggene, buksen. Her er en Simms Superlight zipoff pant. Den anbefales av de store gutta og har den glimrende funksjonen å lett kunne gjøres om til shorts.


Tynne neoprensokker for at ikke skoene skal fylles med sand er genialt med tanke på at det kan bli en del vandring på flats`en og du blir fort veldig sår på beina når skoene fylles med sand hele tiden.


Sko til vading er meget viktig, vanlige vadesko til elv holder desverre ikke og heller ikke joggesko. Her er Simms sine Flats boot og de har også en lavere modell som heter Flats sneaker. Disse er spesiallaget med ekstra hard såle for at skarpe koraller ikke skal skjære igjennom. Til slutt, glem for all del ikke solfaktor. Hvis du er likblek slik som vi er anbefaler vi minimum solfaktor 25 eller 30, ja faktisk helt opp til 50.

Dette er utstyr som anbefales på det sterkeste for oss vinterbleke vikinger som sliter bare termometeret bikker 20 grader. Folk som ikke prioriterer denne type bekledning vil etter noen dager i tropene se ut som denne karen her, fullstendig uttørket og dehydrert.


Lykke til med shoppingen og husk, er det noe dere lurer på, så ring noen andre...

4 kommentarer:

 1. Utrolig kult å finne denne siden og til veldig hjelp for et fluehue som meg :-) Reiser til Cuba i april på min første tur. Holder på å binde opp et lite lager med fluer og satser óg på å ha med meg bindeutstyret.
  Takk for siden.

  SvarSlett
 2. Hei
  Så bra at siden vår kom til nytte.
  Har du spørsmål ang.Cuba er Frank den rette å spør.
  Du skriver at du skal ta med bindeutstyr. Du bør gjøre så mye som mulig før du reiser.
  Jeg har bundet 130fluer til min tur til Maldivene i mars.Jeg har lest mye og sett masse film for å få tips. Det er utrolig mye info om du søker litt i Google og ikke minst YouTube.
  Det er noen eldre artikler hos oss som du kan se på. Se tropisk fiske.
  Ønsker deg en god tur til Cuba

  SvarSlett
 3. Hei og takk for svar.
  Godt å vite at jeg må binde enda mer fluer hehe. Har du noen gode mønstre å anbefale? Jeg binder for meg og min mann, ergo dobbelt opp. Btw takk for tips til klær. Vi har endelig skjønt at det er dette vi MÅ ha :-)

  SvarSlett
 4. Hei
  Søk på YouTube.
  Du søker på fiskeslagene dere håper å treffe på og legger til Fly tying så får du garantert
  treff.
  Du kan også sende en Mail så kan vi svare deg litt mer utfyllende.

  SvarSlett