lørdag 29. januar 2011

Sesongåpning 2011


Søndag, 23.01, ble sjøørretsesongen 2011 endelig avløst. Sjøen lå glassklar, ikke en krusning å se på kilometers avstand. Temperaturen på land var -2,5 grader og i vannet viste den 2,8 grader.Den trollske innbydende stemningen er til å ta og føle på og det er herlig å være tilbake igjen til stedet som har gitt oss så mange herlige stunder.
Når sant skal sies så er ikke dette optimale forhold. At det er vindstille betyr nomalt vanskelig- og sky fisk.
Men lokalkunnskap klarer ofte å overgå forholdene. Og det skjedde i dag også.Et morgenpiss i buskene er alltid greit før du starter å fiske i iskaldt vann. Vi prøver helst å unngå frossent urinrør og iskuler i pungen når vi fisker på vinteren. Dette er et 1000 kroners tips til alle!Det er godt å vite at det er rikelig med leopardbunn. Og ofte ser vi sjøørreten her jage helt inne med land på bare noen få desimeters dyp.Nå er det bare å posisjonere seg og dekke områdene strategisk med overhodekast og fristende fluer.Det å fiske fluen helt inn til land er alfa og omega når det gjelder sjøørretfiske. Jeg har ikke tall på alle de fiskene som har tatt fluen 1-2 meter foran beina mine i det jeg skal til å gjøre et nytt kast. Her er Trond på jakt etter nye trofeèr i ur-norske omgivelser. Snøret danser aerodynamisk gjennom luften for å nå ut dit storfisken rår. Her blir hvert inntrekk valgt med omhu og variasjon er, som i alt annet fiske, ofte nøkkelen til suksess.
En dyktig sjøørretfisker tenker alltid, "hvordan kan jeg få fisken til å ta akkurat min flue".

 
"Jaaa"! Snøret strammer seg og stanga gir etter med en herlig bøy helt ned til håndtaket. Det som skjer i løpet av 0.5 sekunder i det fisken tar fluen er like forløsende hver gang.
Fisken er landet og jubelen ljomer i fjellene. Et prakteksemplar på ca. 762 gram. Enestående!"Takk for kampen og adios"!

Til sammen klarte vi å lande 16 sjøørreter som alle fikk friheten sin tilbake. Noen av dem var sterkt angrepet av lus mens andre var ikke berørt i det hele tatt. Vi håper at vi vil kunne nytte gleden av å fiske sjøørret i mange år framover og at all denne lus-problematikken ikke vil sette en stopper for dette.

Lykke til med sesongen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar